Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Vågkur från Lidköping

 

Den här typiska vågkuren var SV&LVs första etsbyggsats tror jag. Imponerande debut, minst sagt! Själva bygget tog knappt en och en halv timme och var totalt problemfritt, man behövde knappt tänka alls faktiskt - perfekt... Det gick faktiskt så snabbt att jag inte hann med att ta en enda bild under bygget.

 

Här är i alla fall några bilder på resultatet i bara mässingen.

       

 

Färgsättningen på originalet i Lidköping var nog helgrått, jag tänker måla fönster och knutar vita. Men den ljust tråkgrå färgen på fasaden tycker jag är väl värd att hålla fast vid.

  

 

Vid närmare eftertanke struntade jag i knutarna, vitt på fodren runt dörr och fönster fick räcka. Taket fick 'takpapp' av kirurgtejp, sen målades taket med en röra bestående av vitt, ett par grå nyanser och nån rödbrun färg. Samma färger uppblötta med lite vatten blev en blask som jag penslade på resten av huset, med lite extra på några ställen jag tyckte såg ut att behöva det.

  

 

När glas monterats i fönstren åstadkoms en påver inredning med hjälp av kartong, mässingstråd och några balsabitar. På bilden nedan till vänster syns vågen och signaltavlan tillsammans med möblemanget. Tack vare god hjälp från kunniga skribenter på SvMJF och Järnvägshistoriskt Forum fick jag lära mig vad som 'ska' finnas i kuren.

    

Stolen var lite kul att pilla ihop tyckte jag. Fem cm mässingstråd och en kvadratcm kartong, lägg till en knivsudd lim och några minuters pill så var det klart. Allt monterades på en platta och när kuren finner sin plats är det bara att placera den ovanpå inredningen är det tänkt.

 

Tittar man in i den färdiga kuren ser man bordet och vågen tydligt, men inte ens med rejält närgångna ögon kan man se några spår av den lilla stolen. Det är ju tur att den var så lättbyggd, annars hade jag grämt mig över att ha limmat fast den så ordentligt i golvet...

  

 

Enligt den samlade expertisen skulle inredningen bestå av våg, skrivbord, stol, telefon och 'vågbok'. Nån bok i egentlig mening gjorde jag inte, men protokollblad i A4-format ligger nu i alla fall på skrivbordet. Tillsammans med en reservoirpenna... Till min stora glädje syns både papprena och pennan när man tittar in genom fönstret.

  

 

Och därmed var vågkuren färdig! (Att det ska till en telefon också överser jag med för tillfället).

 

 

 

SvMJF

Stinsen

.