Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Strv m/41

 

Som last till en O-vagn tänkte jag en tidig stridsvagn skulle passa. Tillgång till utgångsmaterial i 1/87 finns för just Strv m/41 i form av den PzKpfw 38t som tillverkas av tjeckiska SDV.

 

  

 

Bygget var rätt enkelt, många små delar förstås men i stort sett är det bara att limma den ena till den andra tills man är färdig. Några modifikationer gjorde jag med hjälp av ritningar från Svensk Pansarhistorisk Förening (SPHF), några syns på bilderna nedan.

      

 

På tornet monterades 1mm tråd som periskop, jag bytte också ut kulsprutorna mot 0,5mm tråd.

    

 

På tornets vänstersida monterades ett antennfäste som efter att ha borrats upp fick en antenn av 0,25mm pianotråd (gitarrsträng). Sidoskärmarna monterades efter att ha kapats till rätt form (sneda framändar). Dessutom limmades alla verktyg, wire, backspegelkåpa, främre reflexer, baklyktor och ljuddämpare fast på 'svenska' ställen. Ofta fanns ett par extra bärhjul upphängda på bakpansaret men några extra hjul (eller reservbandplattor) fanns inte med i satsen så det får den här vagnen klara sig utan.

      

 

Först ett lager mörkgrönt, sen ett lager mörkgrått så fick jag fram en hyfsad grågrön färg som ser helt ok ut. Lite kompletterande färg duttades på hjulens gummiringar, kulsprutor och reflexer/lyktor innan dekalerna kom på plats. Egentligen vore det bra med svenska flaggan på sidan men det får vänta tills jag hittar lämpliga dekaler, måla en sån på fri hand gör jag inte.

   

 

Efter att banden och ljuddämparen målats återstår nu bara att ge vagnen en försiktig vädring.
  

 

 

Stinsen

.