Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

FW190D

 

Ett plan byggt i cellplast, dvs rosa markisoleringsskiva. Köpt som combatflygplan, färdigutskuret och med en viss underdrift behövde jag bara slipa, klä (med brunt omslagspapper, limmat med vitlim...), styra ut med radio etc och måla.

 

Målningen ser kanske lite udda ut för den som ser den röda undersidan med vita ränder men är korrekt för Adolf Gallands 'Papagai-staffel', uppsatt för att skydda flygplatsen München-Riem och de Me262 som var baserade där. Den rödvita målningen skulle skydda mot 'freundlich feuer' var det tänkt.

 

Förutom skräckupplevelsen det är att handstarta det här planet om jag inte har nån som hjälper till så är det riktigt kul att flyga. Lite marigt emellanåt då det är lite instabilt i luften så man får vara vaken när man flyger. (Och jag vaknar rätt bra i starten...). Jag har svårt att tro att tyngdpunkten ligger för långt bak men ska testa att flytta fram den ytterligare, nu är den en cm från vingframkanten. 

  

 

Ännu en dag i mitt liv som radiopilot, nu med en ny upplevelse. Efter drygt fem minuter av lugn och stabil flygning fick jag för mig att testa lite konster. Trots att tyngdpunkten låg lite långt fram var planet fortfarande något instabilt. Detta märktes vid lite häftigare manövrer. Tyvärr väldigt mycket vid häftiga manövrer på låg höjd. Vilket lett till det som syns på bilderna nedan. Ett hyfsat flygplan trots allt, nu förvandlat till byggsats igen.

                  

Jag ska ta nån dag att sura över det hela, sen gör jag en lista på vad som ska kollas/åtgärdas innan jag förhoppningsvis får upp maskinen i luften igen.

.