Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

JAS39A - Sapac

 

Ett impulsköp som efter montering och målning nu väntar på första flygningen. Jag har alltså sprejat den grå med en gammal Biltemafärg jag hade i gömmorna, kronmärken och siffror sprejades med en mörkare grå färg över enkla schabloner jag klippte ut ur ett vanligt pappersark. Blev väl sådär men duger för mina syften med den här kärran.

  

 

Ser väldans snygg ut på marken (stor!) och flyger snyggt på de Youtube-filmer jag tröskat igenom för att hämta inspiration under bygget.

     

 

Jag har använt den medskickade fläkten eftersom jag tycker eldrift är en djungel (och ändå säkert kan nöja mig med nåt som inte behöver gå i flera 100km/h).

 

 

Under cockpit sitter mottagaren med dubbelhäftande tejp, acken (LiPo 4S 3600mA) är fäst med velcro på undersidan och sitter tack vare det inpulade plastfoliesjoket som berg. (Jodå, det går nog att få ut när det ska laddas...)

 

Trist, trist...! Upp som en sol, ner som en pannkaka. Efter c:a 15 sekunder i luften, tydligt framtung, slutade motorn att dra. Framtung och utan drivkraft gick det inte att häva dykningen som från c:a 25 meters höjd avslutades en bra bit ner i snön.

 

En ny nos ska nu karvas fram av skumplast, sen ska den här maskinen upp i luften igen. Den flög fantastiskt vackert under sina 15 sekunder...

 

 

.