Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Lima Ibblps - Findus

 

När jag höll på att fixa det sista på de f.d. blå (=fantasifulla) Limavagnarna med Findustexten på sidorna (se här) dök en stor och glad överraskning upp. Helt plötsligt låg en uppsättning dekaler till ett par, korrekt, Findusmärkta vagnar på hobbybordet! En testdekal, snart allmänt tillgänglig för den hågade, som i 'förserieversion' bara dök upp som en blixt från klar himmel.

 

 

En förebildsbild flöt också upp minsann, tack BJ!

 

Jag tyckte det var lika bra att fortsätta när jag nu hade ångan uppe, en vagnskorg hade jag ju dessutom redan målat vit. Fram med en till och så var jag igång med sprejburken igen. Efter ett par lager vitt (beige grundfärg hade varit bra men det glömde jag i hastigheten) tänkte jag prova att lägga på ett lager gul färg för att se om det gick att få till en gulvit bas för dekalerna.

 

 

Med ett par lager vitt till fanns den gulaktiga effekten kvar men utan att vagnen ser gul ut. En teknik klart värd att förfina med framtida kylvagnsbyggen. Jämför man med den kritvita vagnskorgen ser man en tydlig skillnad även på bild. 

 

 

Att sätta på dekalerna var enkelt, nu återstår mattlackning och så en mild nersmutsning med ett par olika blasker på samma sätt som på de helvita vagnarna.

   

 

Efter mattlackningen, och fotograferade utomhus, syns skillnaden(?) mellan kritvitt och gulaktigt tydligare(?). En subtil(!) men tydlig(?) effekt.

  

 

Nersmutsningen gjordes på samma sätt som med de helvita vagnarna (se vädringssidan), med viss modifikation. Jag använde en gulbeige färg som bas med lite, lite rödbrunt i för första omgången. Sen torkade jag ganska noggrant med en trasa, och hela tiden uppifrån och ner. Den andra rundan tog jag huvudsakligen mellangrått, uppblandat med resterna från omgång ett. Och det mesta torkades bort, jag hade för mig att jag ville att de här vagnarna skulle vara ganska rena.

 

Möjligen att de blev en aning lortigare än jag hade tänkt mig från början men jag är väldigt nöjd i alla fall. (Nu ska jag bara få tag i ett underrede till den ena av de här vagnskorgarna, jag lånade ihop ett enkom för fotosessionen).

 

 

 

Stinsen

.