Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

 

Tankbil

 

Efter att ha hittat dels dekaler till en Koppartranstankbil, dels en bild på en sån, fick jag för mig att göra en simpel variant på nåt liknande. Jag kände inte för nån genomgripande om- eller nybyggnad utan bestämde mig helt enkelt för att bara flytta en tank från en Wikingbil till en av Brekinas Scanior.

 

För att få chassit lagom långt skarvade jag ihop den främre delen, från Scanialastbilen, med den bakre från tankbilen. Lätt gjort med hjälp av en liten plasticardbit som sen inte syns under tanken. Så här ser delarna ut efter ett första försök att måla bilen gul, bilden till höger (fotograf Lars-Göran Lindgren, tack för att jag får visa den här!) är min inspirationsbild.

 

 

Det jag lärt mig så här långt är att gult är en väldans tråkig färg att måla med. Det tycks totalt omöjligt att få den att täcka, spelar ingen roll om det är sprej från tillverkare x, y eller z, eller humbrolfärg eller Vallejo eller vadsomhelst. Tyvärr är det bara att konstatera att gult och jag inte riktigt kommer överens. Det blir inte speciellt snyggt och det är tur att det är så smått, det där gula. (Ett tips jag fick, lite för sent för den här modellen, är att först måla vitt, som täcker bättre, sedan gult på det vita. Det låter som om det kunde ha gjort susen).

 

 

Nå, med dekalerna monterade ser det i alla fall hyfsat ut tycker jag. Nu återstår egentligen bara hopmontering men först ska jag skydda dekalerna med ett lager Krylon halvblank. Dekalerna är väldigt ömtåliga, det ser man nästan på bilderna.

 

Efter klarlackningen återstod bara att montera ihop, slutjustera tankens läge på ramen, och sen är det bara att sätta igång och leverera bensinen, den rätta för svenskt klimat...

 

 

Stinsen

.