Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Ristat & Skurets Bostad 001

 

Min första större investering i något av Ristat & Skurets alster blev det de kallade 'Bostad 001'. Ett tvåvånings bostadshus med ett enkelt tak över ingången. Jag tvivlar inte ett ögonblick på att ritningen man utgått från är korrekt, men det är inte vanligt att se hus av den här arten med a) enbart en ingång, och b) utan vindfång eller veranda. Nå, det får vara hur det vill med den saken, jag tänkte inte krångla till bygget i alla fall.

 

Efter att ha satt ihop väggarna insåg jag att det nog var värt att krångla till det en aning i alla fall. Ett kort ögonblick var jag inne på att bygga en komplett inredning med lampor och grejer, men jag sansade mig, tillfälligt. Däremot ville jag givetvis sätta in gardiner, och för att få lite variation i vad som syns bakom gardinerna byggde jag mellanväggar av utskrivna 'gardinmönster', dvs remsor med olika strukturer från Powerpoint.

 

 

Enkelt men effektivt, åtminstone i liten skala. (För att liva upp väggarna ytterligare kan man lägga in sin favoritPicasso, bilden på älskarinnan, favoritbilen eller vad man vill). Det behövs inte mycket, och man har inget för att överdriva heller, åtminstone inte om man struntar i belysning. (Bilden till höger togs innan taket lades på).

   

 

Taket består av kartongbitar som klätts med 'vitlimskopierad' takpanneplast. Torkningen gjorde att det slog sig nåt alldeles fasansfullt men efter lite envishet och milt våld blev taket tillräckligt plant för att inte sticka i ögonen.

    

 

Efter att vindskivor monterats limmades taket och skorstenen fast, nu återstår bara att måla och limma plåtskoningen runt skorstenen, och montering av hängrännor och stuprör.

 

 

Hängrännorna gjorde jag av halvrunda plastprofiler från Evergreen. Att de är massiva räknar jag med att ingen kommer att se när de är målade.

 

 

.