Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Gardermoen - Nov-08

 

För att kombinera nöje med nöje tog jag och en likasinnad en flygtur till Oslo för att besöka Fremo Norge (Googla om det behövs) och deras evenemang på Forsvarets Flysamling på Gardermoen. Naturligtvis flyger man väl då till just - Gardermoen. Eller ENGM som vi rutinerade utlandspiloter säger det...

 

Det vi ägnade oss åt hos Fremo kan ni se på den andra sidan, på den här koncentrerar vi oss på några bilder och filmsnuttar från flygturen.

 

I fullkomligt oslagbart underbart väder flög vi raka spåret till Oslo, över ställen som Avesta, Hagfors och Torsby.

 

På väg in mot Gardermoen fick vi först klart inflygning bana 19R, på väg mot inflygningen blev vi tillsagda att ta ett varv för att lämna separation till ett par landande stora pippifåglar.

 

Sen var det vår tur och allt gick som på räls. Uppenbarligen lite långsammare än tornet hade hoppats, på väg ner hörde vi: "Please keep your speed up, you have a 737 five miles behind you...". Tala om att känna sig jagad! 


I alla fall, ner kom vi som synes. 

 

Hem var det samma sak men baklänges. Helikopterpolisen som höll oss sällskap när vi tankade innan avfärd tipsade om att gå upp på höjd för att dra nytta av en rejäl medvind.

 

 

Vi flög på runt 3500 meter om jag minns rätt, och med god hjälp av den starka medvinden lyckades vi landa 20 minuter innan det blev mörkt. 

.