Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Övrigt, som inte riktigt passar in nån annanstans...

 

Chrysler 1946-48

En epoxigjutning en god vän gav mig, bara att måla och montera hjul. Innan målning maskerade jag fönstren med Micro Mask, dvs en sorts 'maskeringstejp på burk' som penslas på. Den svaga blåtoningen på rutorna i bilden till höger är hur det ser ut efter att ha penslats på.

 

 

Jag sprejade bilen mörkblå med en Biltemaburk jag hade hemma. Efter torkning är det sen bara att pilla bort maskeringen på fönstren och hoppas det ser bra ut. Eftersom det är en massiv epoxiklump, formad att se ut som en bil på ytan blir det ju inte tal om någon detaljerad inredning utan det blir mest lite luddigt ljust när man tittar in, men man får ett hyfsat intryck ändå.

 

 

Hjul får tas ur skrotlådan, innan de monteras är det (tycker jag) viktigt att se till att de sjunker in i hjulhusen. Detta åstadkommer man antingen genom att fila till hjulen, eller också genom att fräsa/borra ur hjulhusen. Jag provade en kombination men vill nog främst rekommendera att fila på hjulen, om man inte är helt säker på vad man gör.

 

Innan hjulen monterades passade jag på att måla kromgrejerna med Humbrols silverfärg. Resultatet av den övningen ser  ganska träligt ut på bild, i verkligheten kommer man ju inte så nära, (eller om det är att man inte ser så bra på nära håll...)

 

 

 

Ford 1940-41

Nyligen (081208) färdig efter att sista färgkluttarna hamnat ungefär där jag vill ha dem.

 

 

 Det påstås för övrigt att det var VÄLDIGT ovanligt med gula fälgar på just de här Fordarna. Att det trots allt förekom syns emellertid tydligt på bilderna ovan tycker jag...

 

Men det var förbaskat vad jag är usel på att fotografera.

 

Byggfutt

Simpel ommålning av Wikings lilla skapelse.

 

 

 

 

 

 

.