Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Volvo Snabbe

 

En byggsats från Modellproduktion i Gävle. Ska pillas ihop alldeles snart, jag behöver bara hitta passande hjul så är det nog snart fixat.  

 

 

En detalj jag redan har förälskat mig i är det etsade Volvo-märket som ska fästas på grillen. Underbart!

 

Så har vi kommit lite längre. Backspeglar, målning, dekaler och lackning klart. Nu dags att montera vindrutan (sidorutor bryr jag mig nog inte om) och dutta små färgklickar här och var.

 

Jag har också passat på att börja på nästa Snabbe. Ska bli en SLAB-bil med kapell.

 

 

 I ett sällan skådat ryck av effektivitet har jag med blixtens hastighet lyckats bygga färdigt inte bara en Snabbe, utan två! OCH en SLAB-Volvo till det!! OCH en Chevalastbil !!! Mäktigt!

 

Den ena är en ICA-bil...

 

 

 

Den andra alltså en SLAB-bil, här visad utan kapellet.

  

 

 

 

En kommentar efter att ha byggt ihop dessa är att den här modellen nog inte är exakt 1/87. Jag tror inte det är 1/76 men nånstans däremellan. Utan måttuppgifter kan jag inte verifiera att det är så men nog känns det lite stort...På bilderna här nedan ser man en jämförelse mellan ICA-lastbilen från Modellproduktion och Björn Svenssons obyggda variant, som är i exakt skala 1/87. I och för sig ser inte skillnaden så dramatisk ut, men en liten skillnad är det allt. Det gäller nog bara att inte ställa de bägge olika varianterna bredvid varandra.

  

 

 

 

.