Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Skjulet i Nora

I samband med SMJs jubileumsresa till Nora knäppte jag några bilder på detta lilla skjul. Det står bredvid dressinboden lite i utkanten av stationsområdet och såg mest ut som om det inte ville vara med på bild. Såna hänsyn tar ju inte jag, utan istället bestämde jag mig för att upphöja det till 'modellförebildstatus'.

Vad som finns inuti de stora förebilden har jag ingen aning om, det gick inte att se in, eftersom det ju har den för modellhusbyggen ytterst sympatiska egenskapen att helt sakna fönster... I modell har jag bestämt för mig att det är nån form av förråd, kanske ett militärförråd av nåt slag. Jag ville ha enkeldörrar istället för förebildens dubbla dörrar, nåt som så här i efterhand kanske känns som ett misstag. Men jag tycker om det här huset som det är byggt i alla fall.

 

Ett snabbygge i NE-trä och med plastark limmat på kartong som tak. Målat med vanliga plakatfärger, och som ni ser behövs en del bättringsmålning innan det är klart. Sen ska det ju patineras också, men det blir en annan historia.

 

 

 

.