Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Sittande hund

 

Av någon anledning har just bensinmackar fått nån form av kultstämpel under de senaste åren. Mycket tack vare den underbara TV-serien 'K-märkt' som sändes för ett antal år sen, men det kan väl inte vara hela sanningen? I alla fall, jag blev drabbad på samma sätt som 'alla andra', (och givetvis med samma irrationella kärlek till Koppartrans, detta bensinmärke som var så kortlivat). Nå, man måste ju inte ha varenda led i orsakssammanhangen klara för sig innan man kan skrida till verket (måste man veta varför det började brinna för att kunna släcka elden...?).

 

Just den här macken hittade jag en ritning till i Olle Wilsons bok 'Full Tank', rekommenderas varmt f.ö. (ISBN 9186540688). Typen 'Sittande hund' är ju etablerad som nån form av rikslikare och fanns i otaliga varianter och antal. Jag valde att följa den ritning som fanns, och tänkte också jag skulle bygga mackens inredning efter ritningen.

 

 

Allt (utom kaminen som är av mässing) är byggt av plasticard. Eftersom jag har tänkt fullända inredningen har jag inte limmat ihop grund, hus och tak, min tanke är att bygga in grundplattan i landskapet men behålla huset isärplockbart. Kvar att bestämma är vilket bolag som ska husera här, Koppartrans, Mobil, Nynäs, Gulf, Caltex, BP...? 

 

.