Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Rimbo Grandes Z4p

Jag tror jag fick en av de första byggsatserna från RG, satte ihop den med rekordfart och tyckte det var sk*tkul att bygga den här modellen. Tyvärr blev den sen liggande över ett år, bland annat i väntan på dekalerna. Men...tada-tada, nu är den...tada-tada...FÄRDIG! Nästan...

 

Under resans gång tog jag nästan 150 bilder, några få av dem visar jag här helt utan kommentarer.

 

 

 

 

Efter målning, och med dekalerna äntligen hemma, har jag nu klarlackat ytorna där dekalerna ska sitta. Johnsons golvpolish, påpenslat med pensel.

 

När jag hade satt på dekalerna (här beskriver jag hur jag gör), där jag f.ö. bytte ut RimboGrandes 'SJ' då jag tyckte bokstäverna var alldeles groteskt tjocka, lät jag dem torka över natten varefter jag mattlackade korgen två gånger för säkerhets skull. Mattlacken jag använde är Testors Dull-Cote (inköpt hos Wentzels f.ö., frågan brukar dyka upp) som ger en nära nog totalt 'död' yta, i meningen helmatt.

 

Efter genomtorkning monterade jag fönsterglas av klar acetat, limmat med 'RC-Modellers Glue' som är en segare variant av vitlim, mycket användbar till just glasning eftersom den suger fast acetat, glas, plast, mässing etc utan problem och dessutom torkar helt genomskinlig.

 

I samma moment pillade jag in vitmetallvikterna som ska fylla ut hyttens underdel. Lite pilligt alltså men inga problem. Innan alltihop skruvades ihop passade jag på att 'glasa' vindavvisarna med Carr's flytande glas, fyndigt kallat 'Liquid Glass' och inköpt från RimboGrande.

 

 

Det som återstår nu när jag har skruvat ihop delarna, inklusive kopplen (n-skale Kadee-varianter från MicroTrains), är att fylla i strålkastare och slutsignaler med Humbrol 11 resp. 20, de ska ju inte vara mattlackade. Och till sist möjligen en lättare väderbitning kanske, men det lär få bli en senare uppgift.

.