Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Modelljärnvägar

Under kategorin 'Galleri' finns bilder från diverse evenemang (Bankalas, Smalspårsfrämjandets möten, MMM-körningar...) som i övrigt inte presenteras textmässigt. Titta gärna igenom galleriets albumförteckning men ha förståelse för att alla bilder inte är allmänt tillgängliga.

 

Nybörjartips

Till att börja med, HÄR finns Per Linds utomordentligt kompletta och sakliga sammanställning av de överväganden en nybörjare har att brottas med när han vill ge sig in i modelljärnvägeriet.

Byggen
Här presenteras några av mina byggen i olika hög grad. Det finns undersidor för de flesta kategorier av byggen som Lok, MotorvagnarVagnar, Andra rälsfordonHus och Vägfordon. Allt Militärt är samlat på en egen undersida och det finns en sida för det jag kallar för 'Detaljer'.
För den som är intresserad av att själv börja bygga i mässing har jag en del tips för nybörjaren på sidan om Mässingsbygge.
Jag har också en särskild sida för andra tips och idéer jag kommit på, samlat på mig eller bara snott nånstans.
Landskap

Det finns ju inget 'rätt' sätt att bygga landskap på, så jag visar bara hur jag gör/gjort. Några sätt att åstadkomma träd på finns på undersidorna Granar, Tallar och Lövträd.

Moduler

Jag har byggt sex MMM-moduler, de presenteras på egna sidor. Här finns också länkar till bilder eller reportage från diverse moduljippon.

Dal Syltenäs Järnväg

Här presenteras de två fasta järnvägar, DSJ1 & DSJ2, jag satte mig för att bygga. Bägge två nedlagda innan de blev färdiga...

Hobbyrummet

Hur det ser ut i mitt hobbyrum varierar naturligtvis över tiden. Avvecklingen av Dal Syltenäs Järnvägar har haft stor inverkan på hur det ser ut därinne men den skenbara oredan tycks vara en konstant...

Mina lok och vagnar

Genom åren har jag samlat på mig en avsevärd mängd lok och vagnar. Att hitta en röd tråd är lätt men avstegen från den där tråden är många, långa och svårförklarade. I ett eller annat galleri finns mina grejer avbildade och jag har ambitionen att presentera dem, kategoriserade efter fordonsslag, hemvist etc. Jag har börjat men det är en lång väg att vandra.


ByggenLandskapModuler

DSJHobbyrummetLok & vagnar

 

 

.