Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Strv 74

 

Sveriges första 'moderna' stridsvagn, dök upp under 50-talet och sen levde kvar en bit in på 80-talet. Vagnen består av ett modernt torn på chassit från Strv 42. Med en vikt på 26 ton passar den utmärkt som last på en Oa-vagn!

 

Modellen kommer från Modellproduktion i Gävle, levereras i fem resingjutna delar och en tornkorg i etsad mässing. Bygget är enkelt, bara att rensa delarna från gjutskägg, knyckla till etset och limma ihop allt med ca-lim. En 'kul' episod var att under bygget stals ett av tornen när det låg på tork i försommarsolen. Av en tjuvaktig skata! Jag kommer aldrig sluta undra vad han/hon använder den till...

 

Vagnarna målades i Vallejos 102, German Field Grey, lortades ner lite, och betraktades därefter som färdiga att lastas. Den noggranne skulle kanske vilja komplettera med antenner och registreringsnummer, det struntar jag i, i alla fall tills vidare. Lite mojs i tornkorgen ska jag emellertid försöka åstadkomma vad det lider. Och visst är tornet vridet bakåt, som det ska vara under transport alltså. (Egentligen ska kanonröret vara fäst i ett transportstöd).

  

.