Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Vattentorn

 

På Bankalaset för några år sen (2008) förhandsvisade Heljan upp ett litet vattentorn, som liksom försvann i bruset. Jag lyckades då tjata mig till en byggsats med argument som 'då slipper ni ju släpa med den till Danmark igen...'. Mycket vänligt!

 

Några år senare byggde jag ihop satsen, med ganska gott resultat tycker jag nog. Jag valde att bygga ett något lägre torn, byggsatsen är förberedd för tre olika höjder på tegelkonstruktionen, att kapa av överbyggnaden var dock ett eget påhitt.

 

Passformen och storleken (Heljan får ju ibland kritik för att 'uppfinna' egna varianter på H0-skala) är helt i klass med alla andra tillverkare. Det enda jobbiga momentet är egentligen att måla tegelväggarna. För måla ska man göra, absolut!

 

Jag grundade med en hudbeige färg, fortsatte med olika oranga, bruna, gulbeiga toner på nån enstaka sten här och var. Metoden i sig kan ge hur snyggt resultat som helst, endast tålamodet sätter gränserna. Träöverbyggnaden målades brunt med en torrstrykning med en lite gråare brun som slutkläm. 

  

 

Vad som möjligen återstår nu är att blaska på lite sot/lort lite här och var. Men det får vänta tills jag vet hur miljön tornet ska stå i kommer att se ut.

.