Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

1 tons Traktorkärra 101

 

Bland de vanligare fordonsekipage man kunde se när Krigsmakten beövade sig under 50-80-talen var en traktor med kärra bakom. Och en av de vanligare kärrorna bakom traktorerna var just 1 tons traktorkärra 101. Så naturligtvis måste en sån byggas. Att den är väldigt enkel att bygga skadar ju inte heller. Den var så enkel att få till att jag passade på att bygga fem stycken när jag väl var igång.

 

  

Flaket består av fem småbitar brädmönstrad plasticard. Detta kompletterades med några lister och underredet fixades till av ytterligare några lister, en U-balk i plast för att limma axeln i, och några avkapade stegar som avbärare. Hjulen är personbilshjul plockade ur skrotlådan.

 

Allt målades med Vallejo 102, German Fieldgrey, som namnet till trots ger ett bra intryck av den typiskt svenska militärgröna färgen. Innan det sista småplocket ser den lilla samlingen ut så här:

    

 

Efter att ha kompletterat med att måla baklyktor, reflexer och däck, limmades reservhjul och bakaxlar på plats. Nån vädring har jag inte planerat utan vagnarna ska nog vara alldeles sprillans nya och under leverans till Krigsmakten.

  

.