Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Spannmålssilo

 

För ett antal år sedan köpte jag ett färdigbyggt exemplar av Walthers spannmålssilo (933-3022). Inspirerad av en flygtur över Fjärdhundra, där en ståtlig silo blickar ut över trakten, fick jag för mig att göra nåt mer med den. Eftersom modellen redan var färdigbyggd fanns inte så mycket annat att göra än att måla den. Den var snyggt (och stabilt) byggd, men behövde målas till ett av dessa härligt fula betongtempel. Eftersom jag inte var säker på hur jag ville att 'uthusen' skulle se ut, eller placeras, pillade jag bort dem för att eventuellt senare placera tillbaks dem.

 

Jag fick en idé om att först spreja Biltemas beiga primer, sen spreja ett tunt lager ljusgrå färg, för att sen övergå till vädring. Alltså, efter att ha maskat alla fönster lades först ett lager beige färg på. När det torkat sprejade jag på en rätt ljust grå bilprimer. Direkt insåg jag att omvägen via beige primer var fullkomligt onödig. Emellertid var jag inte nöjd med den jämngrå kulören.

            

Efter att ha dykt ner i färgförrådet kom jag upp med en flaska Vallejo Medium Grey, en grå nyans med en hel del gult i sig. Utan att måla på ett heltäckande lager kunde jag i alla fall dra hela schabraket åt det varmgrå hållet, samtidigt som ytan fick lite skiftningar i sig.

 

Tak och lite andra detaljer målades i olika grå nyanser, jag limmade också dit ett räcke där jag tyckte det saknades ett.

 

 

Sen vädrades det hela med Vallejos Burnt Umber som dels sprutades i rätt tunna lager, dels blaskades på för att direkt torkas av med en fuktig trasa. Jag har en känsla av att kanske ha gått lite långt på sina ställen men är väldigt nöjd i alla fall.

   

.