Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Dressinskjul

Precis som det tidigare byggda Noraskjulet är även detta inspirerat av ett besök i Nora. Dressingaraget, skjulet eller vad man ska kalla det, är väl lite ovanligt med sin putsade fasad och tre portar. Men charmigt på sitt eget lilla sätt. Byggas skulle det i alla fall.

  

 

Byggt på enklaste sätt... dvs väggar utskurna (eller ja, jag klippte ut väggarna med kökssax och skar bara ut öppningar för fönster och dörrar) ur baksidan av ett kollegieblock (Esselte, rutat...). Efter att ha limmat ihop väggarna och förstärkningarna i hörnen och ovanför portarna var det dags att ge väggarna en lämpligt ljusbeigevit färg. Jag började med Hagmans sprutspackel, som visade sig ge en bra kulör redan utan vidare bearbetning. De två fönstren hämtades från en av RimboGrandes fönsterplåtar.

      

 

Alla tre portar gjordes i ett enda stycke brädmönstrad plasticard för att på så sätt ge lite bättre stadga åt väggen. Tunna plastremsor limmades på dörrbiten för att efterlikna dörrfoder. 

     

 

Fönster och dörrar målades mörkt bruna med lite skiftningar i det bruna, för att ge lite liv åt det hela. Väggsockeln målades också i en något avvikande grå ton.

  

 

Den lilla dörren i ena gaveln (i verkligheten en trädörr men jag ville ha en plåtdörr på modellen istället) gjordes av en liten bit plasticard som målades rostskyddsröd. Sen var det bara att montera dörrar och fönster, montera och måla dörrhandtag och klippa till ett tak av kartong. Kartongtaket sprejades svart som grund för takpappen (tepåsar), sprejfärgen är främst avsedd att hindra att taket slår sig eftersom jag tänker måla fast tepåsarna med vattenlöslig färg.

     

 

Skjulet ska ha en skorsten också. I TeknoByggs sortiment finns för knappt 200kr en sats med runt 50 olika skorstenar gjutna i vitmetall. Det var ingen konst att hitta en lämplig skorsten till dressinskjulet.

 

Med skorstenen målad och efter lite annat småpyssel är skjulet så i stort sett färdigt. Återstår gör väl huvudsakligen hängrännor och stuprör, men sånt brukar jag vänta bra länge med att få på plats...

  

.